Haal het maximale uit je vrijwilligers!

Door het inschakelen van vrijwilligers kun je meer en beter inspelen op de wensen en behoeften van je cliënten. Maar dit werkt alleen als je je vrijwilligers optimaal inzet en begeleidt en een sterk vrijwilligersbeleid uitvoert.
Is jouw vrijwilligersbeleid nog van deze tijd?  Of ervaar je juist een tekort aan (geschikte) vrijwilligers en problemen rond het werven, begeleiden en binden van vrijwilligers.
(Potentiële) vrijwilligers hebben minder tijd, stellen andere eisen aan vrijwilligerswerk en zijn minder flexibel inzetbaar.
Wat kun je doen om vrijwilligers optimaal in te zetten bij de zorg en begeleiding van jouw cliënten? En hoe zorg je dat je oog hebt en houdt voor de wensen en behoeften van je vrijwilligers? Want vrijwilligers werven en welkom heten is stap 1, maar ze aan je verbonden houden is het volgende en vaak nog lastiger, maar zeker niet onmogelijk! 

key
Wensen van vrijwilligers 

Ik breng de wensen, behoeften en mogelijkheden van vrijwilligers in beeld en laat hen actief meedenken in het opstellen of aanpassen van het vrijwilligersbeleid.

comments-o
Beste begeleidingsstijl

Bij het behouden van vrijwilligers is de manier van begeleiden zeer belangrijk. Hoe vaak en op welke manier is contact nodig en mogelijk?We stellen vast welke stijl bij de vrijwilliger én bij jou als begeleider past.

puzzle-piece
Effectief werven & matchen 

Via welke weg worden vrijwilligers nu aangetrokken en gekoppeld aan hun zorgvrager of vrijwilligers-functie en hoe kan dit effectiever? Ik help je bij het invoeren van praktische en tijdbesparende wervings- en matchingsmethodes.

map-o
Opstellen en borgen 

In co-creatie zetten we een helder en uitvoerbaar vrijwilligersbeleid neer. We zorgen dat het goed geborgd is in de praktijk. Indien gewenst zorg ik dat opgestelde acties in de praktijk worden uitgevoerd.


Zoom in op je huidige vrijwilligersbeleid en maak het sterk! Niet alleen op papier, maar ook in de uitvoering!
Resultaat? Je bent in staat om de kwaliteit en motivatie van vrijwilligers optimaal te gebruiken en ze aan je te blijven binden, omdat ze zich aangesproken, gewaardeerd en betrokken voelen bij de organisatie.

Start vandaag nog met het sterker maken van je vrijwilligersbeleid en vraag direct een gratis meedenksessie aan.