Van linken naar samenwerken

wereld verbreden door samenwerken

Ik zag het deze week op linkedin gebeuren; Ik stelde mij open om connecties te
maken, ook met mensen die ik niet ken.
Wow, er ging een wereld voor mij open! Mijn bereik werd vergroot, maar ook mijn toegang tot informatie en kennis. Ik zie interessante nieuwsitems en oproepen voorbij komen, die ik voorheen niet zag. Connecten of linken, het stelt een nieuw stukje wereld voor je open en maakt wat voorheen onbereikbaar was dichtbij. En dat met 1 druk
op de knop. Geweldig toch? Zeker!

Van linken naar effectief samenwerken

Maar hoe bepaal je nu in die grote zee van connecties, netwerken en samenwerkingsverbanden met welke partijen en personen je het beste de samenwerking kunt activeren of intensiveren? Want alleen een connectie maken is niet voldoende om een effectieve samenwerking op gang te brengen en te houden. Het is een begin, de eerste stap. Voor een effectieve samenwerking is ook echt contact nodig, het onderzoeken van gedeelde interesses en doelen en vaststellen waar je elkaar
kunt aanvullen en versterken. 

Hoe weet je welke partij nu echt interessant is?

Hoe weet je welke partij nu echt interessant is?
Hiervoor moet je eerst jezelf goed kennen en weten hoe de buitenwereld jouw
organisatie ziet en welke plek jij inneemt in het sociaal domein. Dit kan door
hier heel bewust mee aan de slag te gaan en te kijken wie je goed kunt
gebruiken en wat jij voor de andere partij kunt betekenen. Op die manier
werkt het ook echt in je voordeel. Je verdient al je geïnvesteerde tijd dubbel en
dwars terug en je houdt meer tijd over om te investeren in dat wat echt
belangrijk is: het welzijn van jouw cliënten.
Wil je direct aan de slag gaan en koersen naar een effectieve samenwerking?
Download dan de gratis Designkit op www.koersenopsamenwerken.nl
of neem contact met mij op.

  • 17 september 2017
Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: