Geef aandacht aan je dromen en verlangens

verlangens als zand

We zijn druk met het ritme van alledag, zorgen voor het welzijn van  anderen, bezig alle ballen in de lucht te houden, leven ons leven grotendeels op de automatische piloot.  Maar sta jij vaak genoeg stil bij je dromen en verlangens of laat je ze als zand door je vingers heen glippen?

Ik pleit voor verlangens

Geef aandacht aan die dromen en verlangens! Ze mogen er zijn. Nee, ik pleit er zelfs voor dat je ze hebt! Want als je geen dromen en verlangens meer hebt dan daag je jezelf ook niet meer uit. Verlangens houden je scherp, geven je focus en zorgen dat je ontwikkelt. Het zorgt voor creativiteit en inspiratie in je werk en leven.

Jouw verlangens vertellen namelijk iets over wie jij bent en wat belangrijk voor je is. Het toelaten van jouw verlangens maakt dat je elke dag kunt zien als een mogelijkheid om te veranderen. Om die stap te wagen naar bijvoorbeeld meer voldoening in je werk, de aanzet tot het volgen van die langgewenste cursus, om……… , om te ontdekken waar je werkelijk van gaat stralen.

Maar ik heb geen verlangens! Toch?

Die heb je wel. Verlangen is namelijk het verschil tussen werkelijkheid en wens.  Sta eens stil elke keer wanneer je je gefrustreerd voelt, ontmoedigd, of boos en stel jezelf de vraag waar dit gevoel vandaan komt. Wat was de werkelijke situatie en wat is voor jou de wenselijke situatie? De spanning daar tussen is al een verlangen. Een moment van frustratie levert een geweldige kans op om je te richten op wat je wel wilt, om in actie te komen om je verlangen werkelijkheid te maken.

Nu ben ik benieuwd: 

  1. Waar liggen jouw verlangens wat betreft jouw loopbaan als welzijnsprofessional?
  2. Welke obstakels zie je om die verlangens na te jagen?
  3. Welk verlangen zou je heel graag waarmaken?

Automatische piloot

Mijn doel met deze blog is je een moment uit de automatische piloot halen. Jou bewust stil laten staan bij jouw verlangens en wat jij er heimelijk echt mee wilt.  

Wil je uit de automatische piloot stappen en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Maak een afspraak voor gratis skypesessie! of telefoongesprek als dat je beter ligt 😉 

  • 11 juni 2018
Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: